Postări

Se afișează postări din decembrie 20, 2015

„Marșutca moldovenească”. Cum să supraviețuiești într-un microbuz arhiplin

Imagine
În fiecare dimineață mă deplasez spre serviciu cu o „marșutcă” (n.r. microbuz) de toată frumusețea, plină ochi cu oameni triști. În special, dimineața.

Iată câteva idei cum „să supraviețuiești” într-un microbuz arhiplin:
1. Dacă ești în stație și microbuzul e plin cu oameni, nu te speria. Trage aer în piept, deschide ușa și intră. Împinge oamenii, vei reuși să intri. Microbuzele din Chișinău au capacitatea de a se dilata.
2. Nu te sfii. Împinge omul de lângă tine. Perfect ar fi dacă nu vei încerca să te apuci de bare. Este destul de comod să te sprijini de oameni, să te lași cu toată greutatea corpului peste ei. Mai ales la frânare și pornire. Enjoy, nu te rușina.
3. Nu te spăla. Oamenii din microbuz vor aprecia. Foarte mult.
4. Dacă ești bărbat de vreo 40-50 de ani nu oferi locul doamnelor. Tu deja ești bătrân și bolnav. Doamnele sunt rezistente, fii serios.  Dacă ești fată de vreo 25 de ani, nu oferi locul unui băiat cu o geantă grea sau care se simte rău. E bărbat, trebuie să rabde.
5. Mi…

... un Vin și o Femeie

Imagine
Vinul și Femeia.

A savura un Vin = A iubi o Femeie 

1. Când alegi un Vin este exact ca și momentul când alegi o Femeie. Nu alege un vin doar citind ce este scris pe etichetă, cum nu poți alege să iubești o femeie doar văzându-i exteriorul. Nicidecum. Pentru a savura un Vin ai nevoie să cunoști cum a fost făcut, din ce soiuri de viță de vie, pe ce dealuri s-au copt bobițele, cine este gospodarul. Evident, nu este neapărat să știi toate aceste detalii, dar anume detaliile te ajută să simți cu adevărat gustul unui Vin bun. 

La fel ca Femeia. 
Pentru a avea o relație frumoasă și pentru a savura din fiecare clipă petrecută alături de ea, nu este destul să o săruți. Pentru a iubi o Femeie e nevoie să o cunoști, să comunici cu ea, să îi descoperi sufletul, să afli unde a copilărit, ce a reușit să obțină în viață, ce a avut de pierdut și cât de mult a avut de suferit, cine îi sunt părinții. 

2. După ce ai cumpărat Vinul, știi de unde provine și cum a fost făcut, urmează o altă etapă important…