... un Vin și o Femeie
Vinul și Femeia.

A savura un Vin = A iubi o Femeie 

1. Când alegi un Vin este exact ca și momentul când alegi o Femeie. Nu alege un vin doar citind ce este scris pe etichetă, cum nu poți alege să iubești o femeie doar văzându-i exteriorul. Nicidecum. Pentru a savura un Vin ai nevoie să cunoști cum a fost făcut, din ce soiuri de viță de vie, pe ce dealuri s-au copt bobițele, cine este gospodarul. Evident, nu este neapărat să știi toate aceste detalii, dar anume detaliile te ajută să simți cu adevărat gustul unui Vin bun. 


La fel ca Femeia. 

Pentru a avea o relație frumoasă și pentru a savura din fiecare clipă petrecută alături de ea, nu este destul să o săruți. Pentru a iubi o Femeie e nevoie să o cunoști, să comunici cu ea, să îi descoperi sufletul, să afli unde a copilărit, ce a reușit să obțină în viață, ce a avut de pierdut și cât de mult a avut de suferit, cine îi sunt părinții. 

2. După ce ai cumpărat Vinul, știi de unde provine și cum a fost făcut, urmează o altă etapă importantă - paharul din care vei bea acest Vin. Vinul bun nu se bea în pahare obișnuite, ci doar din alea care te ajută să-l redescoperi. 


La fel ca Femeia. Dacă ai reușit să o cucerești, să o faci să se îndrăgostească de tine... urmează etapa când, dacă ești bărbatul potrivit, aceasta va înflori și își va deschide sufletul. Se va deschide exact ca vinul când este turnat în paharele potrivite. 


3. Când bei vinul, nu te grăbi. Vinul are nevoie de timp pentru a se deschide. Vinul adoră să fie savurat încet, ca mugurii gustativi să reușească să simtă fiecare aromă. La fel ca Femeia.


4. Există mai multe feluri de vin: dulce, acru, intens, Rose, Chardonnay, Cabernet, Traminer, sec, demidulce... Dar Vinul preferat e doar unul. La fel ca Femeia.


5. La fel ca Femeia, nu poți iubi un Vin fără să îți placă cu adevărat... indiferent cât de gustos nu ar fi vinul/cât de frumoasă nu ar fi femeia.


6. La fel ca și femeia, vinul are nevoie de un tratament special. Trebuie păstrat la o temperatură anumită/trebuie hrănită cu iubire și atenție. 

Nu vă grăbiți atunci când alegeți un Vin. Nu vă grăbiți atunci când alegeți o Femeie. (repost din anul 2014)


sursa foto: Dima Iacovlev
O nouă savoare, un nou suflu, o nouă intersitate în cea de-a IX-a ediție a Vernisajului - eveniment de clasă pentru vinurile premium ale Moldovei, de această dată Efervescent, spumant și plin de arome. În ajunul sărbătorilor de iarnă, 21 decembrie, ora 18.00, Palatul Republicii, vino să-ți alegi vinul preferat din colecția celor 200 de vinuri, expuse de 35 de companiile vinicole producătoare de vinuri de calitate premium reunite sub brandul de țară, într-o ediție specială a Vernisajului Efervescent. 

Promițător și îndrăzneț, Vernisajul acestei ediții, propune pe lîngă degustări, masterclass-uri cu somelieri celebri și sugestii de la profesioniști, un Sparkling Bar – unde veți putea degusta cele mai originale cocktail-uri pe bază de spumante. Toți vizitatori vor primi în dar un pahar cu logo-ul „Wine of Moldova”, perfect pentru a descoperi și a savura corect fiecare nuanță de gust și aromă a vinurilor bune și o broșură de degustare cu vinurile vernisate. 

La fel aveți ocazia să procurați direct de la producători, vinuri la prețuri speciale. Vernisajul Vinului este un eveniment de clasă dedicat promovării culturii vinului si a consumului vinului de calitate în Republica Moldova, organizat de Oficiului Național al Viei și Vinului și Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri, cu susținerea partenerului strategic, Proiectul de Competitivitate al USAID.

Comentarii

  1. bre ce prostie ...... cum poti bre sa compari o minune cu vinul bre...elegante , frumoase , tandre , dulci , docile , discrete, fiinte carecer atatde putin si ofera atatde mult...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

De ce trebuie să le citim! 5 poezii care m-au impresionat în perioada adolescenței

Fetelor, nu transformați bărbatul vostru într-un travestit!

Retrospectiva anului 2017. Cele mai importante momente, suprinse de fotografi