Retrospectiva anului 2017. Cele mai importante momente, suprinse de fotografi

Cei de la BBC au făcut o selecție a celor mai emoționante și puternice fotografii ale anului 2017 realizate de fotografii din întreaga lume. Aceste fotografii au stat la baza unor știri de importanță mondială. Prin intermediul acestor imagini, lumea a descoperit și alte părți ale realității în care trăiesc.

Iată cele mai impunătoare fotografii ale acestui an:


photo credit: ABIR SULTAN/EPA
Istoric: Un creștin ortodox din Eritreea a fost botezat, în timpul Epifaniei, la botezul Qasr El-Yahud de pe malul vestic al râului Iordan. Creștinii acestei religii cred că Isus a fost botezat de Ioan Botezătorul. Datorită sensibilității zonei, a fost atins un acord între guvernul israelian și autoritatea palestiniană, ca această religie să coexiste alături de cele șapte denominații ortodoxe.


STEPHANIE KEITH / REUTERS
Istoric: Kandy Freeman a participat la un protest al lui Black Lives Matter în fața Turnului Trump din New York City. Mișcarea de protest s-a format în Statele Unite ca reacție la uciderea persoanelor afro-americane de poliție.


LUKAS COCH / EPA
Istoric: O molie a aterizat pe nasul lui Rafael Nadal în cadrul meciului. În acel moment, sportivul juca împotriva lui Milos Raonic din Canada în cadrul finalei turneului de tenis „Australian Open Grand Slam”.


ALEX WONG / GETTY IMAGES
Istoric: Ceremonia de inaugurare a președintelui SUA, Donald J Trump, care a devenit al 45-lea președinte al Statelor Unite. Pe 20 ianuarie, atunci președintele ales al SUA, Donald J Trump, a depus un jurământ de mandat. În declarația sa inaugurală, el a promis că va lupta pentru americanii „uitați” și că „SUA va prospera din nou”.


LUCY NICHOLSON / REUTERS
Istoric: Khalil Hymore Quasha și fiica sa, Norah Quasha, participă la Marșul femeilor din Washington. Peste 600 de femei au mărșăluit pentru a evidenția drepturile femeilor. Acestea au fost organizate la nivel mondial în prima zi după numirea în funcție a președintelui SUA, Donald Trump. 


REGIS DUVIGNAU/ REUTERS
Istoric: În sud-vestul Franței, un vultur a apucat o dronă în timpul unui exercițiu de formare militară la baza aeriană Mont-de-Marsan.


LAURENT GILLIERON / EPA
Istoric: Pentru a sărbători ziua de naștere a lui Charlie Chaplin, mai mult de 600 de persoane s-au îmbrăcat ca și bărbatul din Corsier-sur-Vevey. Chaplin a murit în orașul elvețian, după ce a petrecut acolo ultimii 24 de ani din viața lui.


ANONIO PARRINELLO / REUTERS
Istoric: Muntele Etna din Italia, cel mai înalt și cel mai activ vulcan din Europa, a vărsat lavă în timp ce a izbucnit pe insula Sicilia în luna februarie.


CLODAGH KILCOYNE / REUTERS
Istoric: Aibhin Kenneally, în vârstă de 13 ani, se încălzea înaintea Campionatului Mondial de Dans irlandez în Dublin.


MONICA M. DAVEY / EPA
Istoric: La 21 august, peste șapte milioane de oameni din întreaga SUA au asistat la prima eclipsă totală a soarelui, după 1918. 


HANNAH MCKAY / REUTERS
Istoric: Rohingya este ajutată de fotografi să iasă din râul Naf, în timp ce încerca să traverseze din Myanmar în Bangladesh. Rohingya este o minoritate musulmană apatridă care a experimentat mult timp persecuția. Mai mult de 647.000 de Rohingya au fugit în Bangladesh de când o serie de acțiuni violente au izbucnit în luna august.


BAZ RATNER / REUTERS
Istoric: Caleb Amisi Luyai, un politician de opoziție, se sprijină de fereastra mașinii sale după ce o canistră cu gaze a fost aruncată de polițiști și a lovit mașina lui. Protestele au izbucnit în Nairobi, în timp ce kenyenii au votat în cadrul alegerilor prezidențiale repetate, după ce alegerile din august au fost anulate. 


KCNA / REUTERS
Istoric: În septembrie, liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a urmărit lansarea unei rachete balistice Hwasong-12. Țara a efectuat o serie de teste de rachete pe fundalul unei instabilități internaționale în creștere.


PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP
Istoric: Pompierii au luat o pauză de la lupta împotriva unui foc sălbatic din Penela, în centrul Portugaliei. Un val de incendii în regiunile nordice și centrale ale țării au ucis mai mult de 30 de persoane și au rănit sute de oameni, după o vară fierbinte și uscată.


SUSANA VERA/ REUTERS
Istoric: Ofițerii gardienilor civili din Spania au înlăturat demonstranții în afara unei secții de votare din Barcelona, în ziua referendumului privind independența Spaniei. Spania a impus o regulă directă asupra Cataloniei ca răspuns la cea mai dramatică încercare de independență a regiunii din nord-estul țării.


THOMAS PETER/ REUTERS
Istoric: La Beijing, al 19-lea Congres Național al Partidului Comunist din China a determinat cine guvernează țara și direcția ei pentru următorul mandat. Președintele Xi Jinping, care a consolidat puterea, a rămas șef de partid timp de cel puțin cinci ani până la următorul congres.


PAULA BRONSTEIN/ GETTY IMAGES
Istoric: Doliu pentru regele Bhumibol Adulyadej din Thailanda, care s-a stins din viață la miezul nopții, pe 29 octombrie. El a fost cel mai vârstic monarh din lume, care a murit la vârsta de 88 de ani după o domnie de 70 de ani.


AHMED JADALLAH/ REUTERS
Istoric: Un migrant a sosit la o bază navală după ce a fost salvat de către gărzile libiene pe coastă din Tripoli. Sute de mii de migranți din Africa Subsahariană au trecut deșertul și Marea Mediterană, încercând să ajungă în Europa.


HERIKA MARTINEZ/AFP
Istoric: Un bărbat ține un copil la zidul de frontieră dintre Mexic și SUA. De Ziua Internațională a Drepturilor Omului, familiile separate de graniță se reunesc timp de trei minute printre gardul care separă Parcul Ciudad Juarez din Mexic și Sunland din New Mexico, Statele Unite.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce trebuie să le citim! 5 poezii care m-au impresionat în perioada adolescenței

Fetelor, nu transformați bărbatul vostru într-un travestit!