Postări

Se afișează postări din mai 10, 2015

11 lucruri care trebuie să le cunoști când alegi paharul din care vei bea Vin

Imagine
Pe 13 mai am avut marea plăcere să îl cunosc pe unul dintre specialiștii de la compania RIEDEL - lider mondial în domeniul producerii veselei specializate pentru vin. Este vorba de Alexandr Zorin, un tânăr din Rusia, care muncește de câțiva în calitate de expert RIEDEL în țările din Europa de Est. 

Degustația a avut loc în unul dintre cele mai plăcute locuri din Chișinău, Carpe Diem. Acest loc este raiul vinurilor produse în Moldova cu cea mai primitoare gazdă - Ion Luca.

Pentru mine nu a fost o noutate că gustul vinului se schimbă în funcție de forma paharul din care îl bei, dar ieri mi-am dat seama cât de mult pot influența gustul paharele nepotrivite.
Mi-am notat câteva momente mai importante care au fost enunțate în timpul degustației de către expertul RIEDEL și am decis să mă împart cu această informație, pentru că îmi doresc tare mult ca oamenii să înțeleagă că Vinul este o băutură care merită savurată corect.
11 lucruri/curiozități care trebuie să le cunoști atunci când alegi pahar…

Recomandare. Zenul meu de la Ulmu

Imagine
Săptămâna trecută v-am recomandat un local din Chișinău - Q Bar. Și mi-am dat seama că ar trebui să vă povestesc mai des despre locurile de care mă îndrăgostesc.

În acest week-end am fost în satul Ulmu din raionul Ialoveni, alături de câțiva amici, datorită unui om tare frumos - Elena, gazda noastră.

Această regiune trebuie să o vizitați neapărat, pentru că natura, aerul și liniștea vă vor cuceri. Ulmu se află în mijlocul Codrilor Moldovei, la 27 de km de orașul Chișinău, mai exact 40-45 de minute cu mașina (dar sunt și microbuze care se deplasează din sat direct spre oraș - circa 30 lei tur-retur.În apropiere de sat se află Mănăstirea Ulmu și desigur, Vinăria Poiana care produce vinul meu preferat - vinul Ulmu.
Să vă povestesc despre cum a fost acest week-end:

Organismul meu a fost creat pentru un serviciu stresant, zgomotos și înconjurat de mulți oameni, dar... organismul meu adoră pădurea, liniștea și mirosul de iarbă verde. Am petrecut vreo 14 ore în Ulmu, dar cred că a fost destul ca…