11 lucruri care trebuie să le cunoști când alegi paharul din care vei bea Vin


Pe 13 mai am avut marea plăcere să îl cunosc pe unul dintre specialiștii de la compania RIEDEL - lider mondial în domeniul producerii veselei specializate pentru vin. Este vorba de Alexandr Zorin, un tânăr din Rusia, care muncește de câțiva în calitate de expert RIEDEL în țările din Europa de Est. 

Expert RIEDEL (stânga) și Ion Luca(dreapta)

Degustația a avut loc în unul dintre cele mai plăcute locuri din Chișinău, Carpe Diem. Acest loc este raiul vinurilor produse în Moldova cu cea mai primitoare gazdă - Ion Luca.


Pentru mine nu a fost o noutate că gustul vinului se schimbă în funcție de forma paharul din care îl bei, dar ieri mi-am dat seama cât de mult pot influența gustul paharele nepotrivite.

Mi-am notat câteva momente mai importante care au fost enunțate în timpul degustației de către expertul RIEDEL și am decis să mă împart cu această informație, pentru că îmi doresc tare mult ca oamenii să înțeleagă că Vinul este o băutură care merită savurată corect.

11 lucruri/curiozități care trebuie să le cunoști atunci când alegi paharul din care vei bea Vin:

1. Istoria familiei RIEDEL începe cu 300 de ani în urmă, devenind una dintre cele mai importante producătoare de sticlă din Boemia. Povestea paharelor începe abia prin anii ’50. În 1958, designerul creează primul său pahar magnum: „M-am săturat să savurez finele mele vinuri din Piemonte în pahare mici!”, a zis el.

2. Vinul are o filozofie

3. Vinul este o emoție, care trebuie să o simți

4. Este plictisitor să bei Vin în singurătate

5. Buchetul, gustul și armonia vinului sunt determinate de forma paharului din care sunt servite

6. Paharul nu trebuie să îți distragă atenția de la gustul vinului

7. Paharele companiei RIEDEL se numesc exact ca și vinurile. Dacă bei Chardonnay atunci paharul pentru acest vin se va numi Chardonnay.
8. RIEDEL este despre vinuri, nu despre pahare

9. Cu cât peretele paharului e mai subțire și buza mai fină cu atât este mai bine, iar temperatura vinului se păstrează mai mult datorită grosimii paharului
10. Dacă ai dispoziție frumoasă și vinul va părea mai bun. Dacă ai dispoziție proastă s-ar putea ca și vinul să nu mai fie gustos
11. Atunci când ciocniți paharele, fiți atenți. Trebuie să ciocniți cu partea de mijloc a paharului și nu cu partea de sus
Și nu uitați să consumați Vin în cantități rezonabile ;)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce trebuie să le citim! 5 poezii care m-au impresionat în perioada adolescenței

Fetelor, nu transformați bărbatul vostru într-un travestit!

Retrospectiva anului 2017. Cele mai importante momente, suprinse de fotografi