Postări

Se afișează postări din ianuarie 4, 2015

... satele noastre mor. Nu vă ucideți amintirile în fața calculatorului!

Imagine
Satele noastre mor!

Nu sunt prima care trăiește și vorbește despre această dramă. 
În această dimineață am ieșit afară ca să aduc lemne „de după casă” pentru foc. M-a oprit din mers mirosul de zăpadă proaspătă, pe alocuri neatinsă; am simțit cum soarele îmi atinge atent genele și cerul mă lovește în față cu acel albastru din zilele senine ale iernii.

Mi-am amintit de diminețile când dureau picioarele pentru că seara ședeam prea mult lângă poartă la întâlnire, pe ger, și ele amorțeau.

Am decis să scriu acest articol, cu speranța că poate reușesc să îi conving pe cei rămași prin sate să arunce gadgeturile sub paturi, să lase chat-urile siropoase cu iubitele virtuale și să se apuce de ascuțit sania, să arunce un pled peste el și să adune mahalaua pentru a face ravagii cu săniile pe dealurile de la marginea satului. Dealuri avem, copii! Minte nu aveți, pentru că peste ani veți uita linkurile trimise unul altuia, veți uita cine și câte like-uri are.... veți rămâne cu nimic. Nicio amintire. Gol…

Nu tindeți spre perfecțiune, ea nu există!

Imagine
Nu tindeți spre perfecțiune, ea nu există!

*

Fiecare fată visează să se ciocnească cu bărbatul visurilor sale în plină stradă, să îl privească în ochi, el să o ajute să se ridice și să fie dragoste la prima vedere.

În realitate, ea cade... el o va ajuta să se ridice. Poate, dar ar putea să treacă pe alături. Apoi, el se va întoarce și va pleca. Ea va respira profund și se va gândi că nu e destul de frumoasă ca un tip să îi zâmbească și să se îndrăgostească de ea. 

Cam așa.

La fel e și cu prima întâlnire. Îți planifici o întâlnire perfectă, unde tu nu vei scăpa sosul pe pantalonii lui și nu te vei împiedica. Îți închipui doar cum dansezi într-un lan de floarea-soarelui și la final vă sărutați sub clar de lună.

În acest moment, unii bărbați vor zice acum: „Bla bla bla, bărbații nu vor așa ceva. Noi vrem femei frumușele și inteligente. Preferabil așa cum le vedem pe copertele Vogue, ca să avem cu ce ne lăuda în fața prietenilor”.

*

Dragi și scumpi bărbați, nu tindeți să aveți alături de voi feme…