... despre bărbații care frânează. Nu conține cuvinte necenzurate


Mulți zic că sunt sinceri atunci când scriu pe blog. O brânză. Sunt foarte puțini care scriu pe blog despre ceea ce simt cu adevărat, resentimente, decepții, bucurii, recunoștință, etc.
*cei care scriu adevăruri, de foarte multe ori sunt anonimi. Pentru că e un risc să scrii sincer.

Oamenii scriu pentru rating, pentru că „SEXUL”, „RELAȚIILE DE IUBIRE” au priză la oameni. Toți vor să fie specialiști. Blogul e o bună posibilitate.
Pentru mine blogul este un loc unde scriu ceea ce nu îmi pot permite să scriu în calitate de jurnalist. Eu sunt sinceră când scriu pe blog, este exact ceea ce am în creierul și inima mea. E ca și cum aș discuta cu prietenii mei. Doar că ei deja mă cunosc și știu cine sunt. Nu mă vor privi straniu, pentru că știu că sunt stranie și nu mă sinchisesc atunci când lumea nu vede lucrurile ca și mine.

Azi am decis să public un „o răbufnire”. Nu doar a mea, ci și a prietenelor mele.

*

Vreau să mă plâng pe faptul că bărbații sunt #tormoji, iar femeile le permit să fie așa. Mi-am promis că nu am să mai revin la acest subiect și că am să îi las pe oameni să facă ce vor. Până la urmă e doar o părere, care va fi răscriticată. Dar doare și atunci când doare, eu nu tac. Eu vorbesc despre ceea ce mă doare.

*

Fraților, sunteți niște frâne. 

În ultimele 4 luni am reușit să comunic cu o serie de băieți/bărbați, care din anumite motive, se comportă exact ca o frână de la automobil. Inițial am crezut că problema e doar în mine. Nu sunt poate pe gustul lor. Până la urmă, după multe discuții cu prietene căsătorite/celibatare/în relații/logodite - am înțeles. 
Băieții/bărbații s-au schimbat. Brusc.

Fraților, terminați să miorlăiți! Nu am zis că toți sunteți frâne. Avem și bărbați normali. Slavă Domnului!

*

Cunosc câțiva care știu ce vor de la viața și se luptă pentru asta. 

Nu sunt supărată pe viață sau pe bărbați, dar puține dintre prietenele mele se încumetă să scrie și să vorbească despre aceasta. Nu este doar părerea mea, să fie clar dragilor. E părerea a cel puțin 10 fete/femei, care mi-au spus că e o chestie care le doare. Dar multe mi-au zis: „Și ce vom schimba dacă vom spune cu voce tare ce ne doare?!”.

Am zis de mai multe ore. Atât de multe femei frumoase avem, foarte multe. Printre ele găsești și gospodine și inteligente.  
Dar voi, fraților, vă alintați!

*

Cum un băiat/bărbat „luptă” pentru inima unei femei:
„El: - Hai să ieșim la un ceai
Ea: - Nu pot azi, trebuie să mă văd cu o prietenă de a mea.
El: - Ei, dacă nu vrei. Cum vrei”

Serios? Nu este unicul caz, fraților. Adică, atât? Atât de multă atenție merită o femeie? Nu o simplă femeie, ci o femeie pe care o placi.


Mai dă din fund frate, mai rupe o păpădie de pe drum. Mai scrie-i o scrisoare. Vorbește direct cu ea și află ce îi place.

Cine îți cere să îi cumperi buchete imense de flori? Cine îți cere să ieși în restaurante cu ea?
Fii inventiv, frate!

DĂ un search pe Google. 

Mai dă dovadă de bărbăție. 

Nu toți bărbații sunt așa. Nu!!!
Din fericire, băieții cu care am fost într-o relație s-au dovedit a fi niște oameni extraordinari (defecte toți avem). Care au știut să dăruiască buchete de păpădii și romanițe, să îmi scrie bilețele de iubire, să împacheteze cadourile în hârtie și să mă iubească.

Să nu credeți că sunt o frustrată și nu am avut parte de băieți de treabă. Din contra, sunt niște tipi tare bravo, cu care comunic: inteligenți, educați și ambițioși. Exact pe placul meu.

Cei care citiți, nu trebuie să vă simțiți vinovați sau cumva vizați. Nu.

*

Dar încercați să vă puneți în situația femeilor. Ați vrea ca viitorii voștri copilași, fetițele voastre, să aibă aceeași soartă? Sau surorile?

Vă doriți oare ca bărbații din viitor să se comporte astfel cu fetița voastră în care veți investi dragoste, timp, nervi, educație și tot ce e mai frumos din voi?
Nu cred. Sunt absolut sigură că vă doriți alături de ele un Hercules. Să fie așa, și așa, și pe dincolo. Îi veți dori tot ce este mai bun.

Totodată, prin comportamentul vostru de astăzi creați o tradiție, îi educați pe cei mai mici că e normal așa să fie. Că e normal să te comporți cu o femeie pe care o placi - așa! Să te comporți indiferent! Să nu te lupți pentru ea. Sau să lupți dar cu nu prea „mare tragere de inimă”.

Nu vreau să-mi dați dreptate, chiar vă rog să vă abțineți de la comentarii răutăcioase. Ceea ce spun, spun în cunoștință de cauză. Am obosit de scâncit, și argumente goale doar pe Facebook. Nu aveți curaj să vă vedeți face to face și să oferiți feedback. Nu aveți! Pentru că voi vă simțiți foarte bine în zona voastră de confort, pentru că e bine acolo la călduț.

*
Noi vă iubim. Dar nu uitați, suntem femei!E frumoasă și imaginea de sus și cea de mai jos:Comentarii

 1. :)) Intrebare: "Daca e tormoz, nah el tie?"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Anonim, sunt prea mulți din ăștia.
   Mie nu îmi trebuie, cum și multor femei
   dar mis e pare corect că e nevoie de schimbare

   Nicio femeie nu s-a născut femeie, ea devine o femeie adevărată cu timpul

   Ștergere
 2. Extraordinar !

  De la mine pentru tine un text la fel de frustrant din altă prismă !

  Încep de la premiza că bărbatul este un mitocan, de ce ? Pentru că are mitocănia implantată în adn-ul său. Cu toate acestea trăim pe într-o lume veche, într-o lume în care nu se schimbă nimic și acum mă refer la relațiile dintre indivizi. Mă întreb de ce femeile optează de fiecare dată pentru situații în care sunt abordate, de ce ele își varsă frustrările proprii anume pe bărbați chiar dacă nu au nici măcar o vină, de ce ele nu pot măcar o dată să se machieze pentru el și nu pentru ele .. și acum nu mă refer la grupul minoritar al femeilor care s-ar putea să aibă un comportament ”altfel”, dar la majoritate, o schimbare de paradigmă ar putea îmbunătăți modul sau mersul relațiilor familiale în viitor ... Întreb. Ce e mai frumos la o femeie decât chipul ei natural, pielea fină și zâmbetul cât o mie de ani, poate un strat gros de ”fond de ten”, extensii la păr, unghii, sâni, fund, buze .. (ăehhh)
  De ce pleci de la premisa ”bărbatului fără emoție”, oferind un exemplu bizar și minuscul (dialogul). Susții că el nu o are cu păpădia, nu o are cu romantismul și (risc să mă repet) el trebuie să demonstreze .. el, de ce ? pentru că asta e dovada bărbăției .. pentru că de asta e bărbat să demonstreze, să lupte .. Un adevărat bărbat să înțeleg este doar ăla din, ”The Notebook”; ”ps. I love You ”; ”Dear John” ”The Lucky One ” and so on ... Ăla e barbatul ”soro/frate”, pentru că el demonstrează ..

  Apropo de zona de confort, indivizii (femeie/bărbat) fără excepții iubesc zona de confort, pentru că așa suntem noi homo economicus, iar această caracteristică ne privește pe toți. Sursă - muligambia (o sursă mai puțin academică decât google, dar la fel de captivantă) sau fenomenul selfie, dar de fapt .. all social media (hmmm, doar 60 de like-uri, până la 12:00am mai e, lumea abia acum intră pe facebook, se motivase în gând ea/el). Plini de egoism și narcisism, oamenii au uitat să iubească !

  Finalul. Un articol drăguț (nu că ar conta opinia), dar vechi, nimic nou, o frustrare despre un fenomen clasic. Țin să menționez că am plecat de la ”bărbatul mitocan”, motivul fiind simplu discriminarea și modul în care a tratat femeia în timp și continuă să o facă.

  Semnat - Un el.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Un el - mulțumesc pentru feedback.

   Uite, nu e o frustrare. E o chestie care mă deranjează. Întotdeauna am criticat femeile și le-am învinovățit de foarte multe acțiuni pe care le fac. Începând cu faptul se comportă ca bărbații, uneori sunt prea independente, altele sunt prea ușuratice, altele acceptă să fie bătute pe parcursul multor ani.
   Pentru că, până la urmă, e o conexiune puternică între bărbați și femei. |Ce faci tu, aia primești doar că în alte moduri și alte tipuri de comportamente.
   În al doilea rând, nu înțeleg de ce bărbații se plâng că femeile sunt curve (dacă fac cunoștință cu ele în club, în timp ce alea port o rochie (cu imprimeu leopard), se vede lenjerie intimă, și se cațără unde e bara pentru striptease...
   evident că doar nu te vei uita la o tipă care poartă teniși, e în blugi și a venit să danseze în club(nu pentru altceva).
   De vină suntem mai mulți.
   Postarea pe blog e despre durerrea femeile FEMEI, nu despre alte tipuri de fete/femei (fife, fete ușuratice sau alea care sunt în goană după bani).
   Cam atât.

   Ștergere
  2. În primul an de facultate am făcut un sondaj/studiu printre toți oamenii cu care interacționam ... îi rugam simplu, să îmi dea o definiție, un înțeles pentru curvă/curve și cui se referă! Eram cât se poate de entuziasmat și sunt în continuare când aud cuvântul/eticheta dată. Trebuie să recunosc, Dicționarul Explicativ al Limbii Române defectează în cazul dat. De facto îi oferă o explicație misogină și sunt sigur că în țările unde prostituția este legalizată o asemenea interpretare a cuvântului ”curvă” ar conduce la revolte sociale. Deci ”curvă”, după mine se referă la ambele sexe și tind să cred că aceasta se referă la persoanele care defectează într-o relație (o/îl înșeală). Pentru că doar o curvă poate să se culce/doarmă(etc) cu o altă femeie sau un al bărbat, în timp ce îi promite logodnicii sale dragoste și fericire eternă.
   Legat de teniși, pot spune că e formă materialistă de a percepe o persoană, adică tot una egoistă! Mai circulă pe la noi, maximă aia: ”Te întâlnește după aspect și te petrece după intelect” (asta e de la bunica :))! Mda, fetele în teniși, și dacă sunt ”all star converse” = fiță se pune sau te referi la fetele modeste posesoare de cunoaștere.

   Un el.

   Ștergere
  3. Simt că nu m-ai înțeles deloc.
   A fost un exemplu.
   În fine, e mult de discutat și dacă nu am fost înțeleasă până acum... nu cred că mai merită să continuăm polemică.
   Mulțumesc pentru feedback.

   Ștergere
  4. Eu simt ca am castigat!
   Multumesc pentru răspunsuri.

   Ștergere
  5. Poți să îți pui medalie în piept.
   NU am știut că într-o discuție cineva câștigă și cineva pierde

   Ștergere
  6. :D
   Păi tu consideri că ai pierdut. Eu cred că este un Win - Win.
   (merit o medalie totuși :D)

   Ștergere
  7. am să îți desenez o medalie pe hârtie și ți-o atârn în frunte, să știe lumea că tu ai câștigat
   P.S. eu nu am zis că am pierdut, ci doar că nu m-ai înțeles ;)

   Ștergere
  8. Eu am o problema: inițial ai vorbit despre piept, iar acum îmi zici de frunte, sper sa nu ajungem la frunza lui Adam ... Decidete :)
   Eu îmi doresc sa fie imprimat pe hârtie si autograful tau din partea ta.
   Final: tind sa cred ca te-am înțeles prea bine, fara lipsa de modestie, scuze. Am observat ca ești din Telenesti, devin sensibil la oamenii de acolo :)
   In speranță ca nu ești supărata pe mine. Propun sa facem o ceremonie prin care sa îmi fie oferita "Medalia". (Optez pentru piept)
   Trollollo, vorba unui mare clasic.

   Ștergere
  9. Înafară de frunte nu cred că merită medalia...
   autograf nu am cum să dau, autografe dau doar vedetele
   nu știu de ce ești sensibil cu oamenii din Telenești...

   nu știu dacă ar merita medalia o ceremonie specială

   P.S. Nu mă supăr pe feedback-uri, mă supăr pe oamenii care acuză sau judecă

   Ștergere
 3. Care este limita pentru un bărbat, ca să câștige o fată? Limita variază de la o persoană la alta. Dacă nu-ți sunt îndeplinite așteptările, vei spune că respectivul e "tormoz". Dar asta nu înseamnă că acest "tormoz" nu-și va găsi perechea. Va întâlni o fată care i-au fost îndeplinite așteptările și pentru ea limita a fost atinsă. Nu există un standard. Lumea e colorată. Oamenii sunt diferiți, nu pot fi toți la fel.

  "Nu pot azi" ipotetic vorbind, tocmai ai refuzat o ofertă. Puteai spune că vei reveni tu cu o invitație ca să te revanșezi (când vei fi liberă). Că doar e o propunere, nu e o rugăminte ca să ieși cu el în oraș. Dacă este doar un joc ca să afli cât este el interesat de tine, atunci poate că și el a vrut să afle dacă ești interesată de el. Nimeni nu face o mutare și lucrurile rămân pe loc. Ambii sunt vinovați dacă ei într-adevăr au vrut să se vadă.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corect
   dar mi se pare că uneori limitele ajung prea sus
   zic să rămânem femei, și bărbații - bărbați
   va fi mai simplu așa - părerea mea

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

De ce trebuie să le citim! 5 poezii care m-au impresionat în perioada adolescenței

Fetelor, nu transformați bărbatul vostru într-un travestit!

Retrospectiva anului 2017. Cele mai importante momente, suprinse de fotografi