„Hai ș-om be”! Haideți la Vernisajul Vinului să ne învățăm să savurăm vinul, nu doar să-l bem


Iubesc vinul.

În dulapul meu întotdeauna vei găsi o sticlă de vin bun. 

Știu că, noi moldovenii, când vedem oameni care zic că „iubesc vinul” îi privim sceptic și îi numim „alcoolici”,

dragii mei, alcoolici sunt cei care beau câte 2 litri de „Белый медведь” în fiecare seară.


Vinul e ... o licoare mult prea prețioasă. Cei care au muncit în vie știu cât durează și cât de anevoios e procesul de producere a vinului.

Via este prășită de vreo 3-4 ori pe parcursul unei veri.
Crengile ei fragile trebuie ridicate cu atenție, în special în perioada polenizării. În jurul bușteanului se crează o văgăună, e o tehnică specială pentru a nu o sufoca.

Unele specii de viță de vie au nevoie de îngrijire specială. 

Ciorchinele este cules și pus în vase speciale. Ulterior, urmează dezciorchinarea și mustuirea. Sunt procese anevoioase și care durează destul de mult.

După ce vinul ajunge în butoi, oamenii merg pe deal și se apucă de săpat via.

Sunt mici crâmpee din proces, dar cei care au crescut prin sate ... știu cât de greu e să faci un vin bun.
Și din păcate, tot ei nu prea știu să îl aprecieze.

Eu voi merge la Vernisajul Vinului și vă îndemn pe toți voi să vă luați familia la acest eveniment. În special, cei care au familii în sate.

E timpul să le arătăm oamenilor care muncesc atât de mult la producerea vinului, că această licoare merită să fie savurată și apreciată la justa sa valoare.

Vinul nostru e gustos.

De aici puteți procura bilete: https://iticket.md/event/vernisajul-vinului/ 




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Retrospectiva anului 2017. Cele mai importante momente, suprinse de fotografi

... de la „Новогодний огонек” la cetățenie română

A colaborat cu Berlusconi și Hilton! Farmacia „Felicia” a lansat gama de produse a celebrului nutriționist Gianluca Mech